Hoppa till sidans innehåll

Den 7:e ma

Två tävlingshelger i ett

14 MAJ 2017 20:00
Den 7:e maj hade vi hemmatävlingar i dressyr för stora hästar med omgång två i allsvenskan och denna helg var vi bland annat i Gladö med ponnylaget. Nedan följer en sammanfattning av resultaten.
  • Skapad: 14 MAJ 2017 20:00

Den 7:e maj arrangerade vi en lokal tävling i dressyr för stora hästar. I den tävlingen ingick den andra omgången i dressyrallsvenskan division III där vi har ett lag med. I första omgången kom vi oväntat på andra plats och hade därför en bra chans att gå till finalen dit endast fyra lag går.

Vi började dock dagen med en lagklass där Jonna och Money inledde med en finfin runda på 71,071%. Därefter följde Nicklas med Klasse som erhöll 57,679% och avslutade klassen för hemmaekipagen gjorde Jonna och Affi som red ihop 64,286%. Jonna och Moneys resultat räckte till en tredje placering.

Sedan började lagklassen. Nicklas och Klasse var först ut och red ihop 63,214%, en mycket bra start. Därefter följde Rebecka och Money upp med en runda som resulterade i 66,250%. Detta gjorde det hela mycket spännande inför sista ryttaren då Hölö låg på en andra plats. Sist ut i laget var Jonna och Affi som red ihop 65,714% vilket räckte hela vägen till seger! Detta gjorde dessutom att vi kvalade till finalen som går den 28:e maj i Vallentuna. Följ https://www.instagram.com/holoridskola/ för live-uppdateringar under finalen.

Den 13:e maj var Jonna och Money ute och tävlade hos Kiladalens lantliga ryttarförening. Där red de ihop 66,818 % vilket räckte till en tredjeplats. I LA:3 red de ihop ett personbästa på hela 70,429% och vann klassen. 

På söndagen åkte hela ponnylaget till Gladö för omgång två i hoppallsvenskan för ponnyer. Hölö kom på 7:e plats i första omgången och hade även här en möjlighet att gå till final. 

I förklassen nollade Rachel med såväl Black Jack som Silja precis som Hanna och Funny Fux, Rebecca och Citrina samt Richard och Mon Cherie. Dessa fyra (Rachel på Black Jack) red sedan i lagklassen.

Lagklassen inleddes med en ny felfri runda för Rachel och Black Jack, en mycket bra start. Tyvärr missade Hanna ett hinder med Funny Fux och var tvungen att lägga en volt. Hon redde ut det hela mycket bra, men fick tyvärr fyra fel. Dock så nollade både Richard och Mon Cherie, med Hölös högsta stilpoäng på båda dessa omgånger, och Rebecca på Citrina vilket innebar att laget slutade på 0 fel och även denna gång en sjunde plats. Enligt våra egna beräkningar ska detta räcka för att rida finalen på hemmaplan den 4:e juni, men vi inväntar officiella resultat innan vi firar denna prestation. 

Nu laddar vi för Pay and Jump på söndag, hoppas vi ses!

Skribent: Renee Ilvonen
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
Hölö RK - Ridsport
Peter Friström, Österby 9
15392 Hölö

Kontakt:
Tel: 0855154210
E-post: This is a mailto link

Se all info