Hoppa till sidans innehåll

Så går det till


När ni kommer till ridskolan så börjar ni med att gå och anmäla er i cafeterian. Cafeterian är ett rött hus bredvid den mindre av de två ridbanorna. Vid anmälan betalar man sin ridning, antingen kontant eller via swish, och får information om sin häst. Vad den heter, hur den ser ut och om den är ute eller inne. Här finns också möjlighet att boka nästa gångs ridning.  Sedan provar man ut väst och hjälm, de flesta västarna finns inne i cafeterian, medan hjälmar finns inne i stallet (tredje dörren). 

När man är klar kan man gå in i stallet om hästen är inne så får ni instruktioner av stallpersonal. Om hästen är ute kan ni vänta vid ridbanan. Vid 11 kommer hästarna ställa upp på mitten av lilla ridbanan, och ryttarna i lektionen innan sitter av. Först då är det tillåtet att gå in på banan. Vi går in framför hästarna till sin egen häst, och sedan får ni vidare instruktioner av ridläraren.

Under prova på-ridningen lär vi oss att styra hästen samt att trava och rida lätt. Lektionerna kan se olika ut med olika övningar, men vi travar alltid på samma sätt. En och en längs med hela ridbanan. Om man är ovan kan ridläraren hålla hästen medan mamma/pappa håller i barnet. När barnen kan rida helt själva på olika hästar i både skritt och trav samt ha någorlunda koll på lättridningen är de färdiga för att gå vidare till en 10-veckorskurs. Ni kommer då får information av Jonna eller Renee. 

Uppdaterad: 20 SEP 2017 09:27 Skribent: Renee Ilvonen
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
Hölö RK - Ridsport
Peter Friström, Österby 9
15392 Hölö

Kontakt:
Tel: 0855154210
E-post: This is a mailto link

Se all info