Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Armand Duplantis krönte en fantastisk Bauhausgala med att hoppa högre utomhus än någon hade gjort tidigare.
 
Bauhausgalans förtävlingarna levererade fina förutsättningar för många svenskar som tog chansen att tävla på Stadion. Av de som tävlade under huvudprogrammet stod Carl Bengtström och Andreas Kramer för de bästa löpinsatserna.
 
Diamond League-tävlingar utanför Skandinavien brukar vanligtvis innehålla som mest tre till fyra av våra stora stjärnor. När Diamond League kommer till Stockholm får däremot många svenskar chansen att visa upp sig på den stora friidrotts-scenen.
 
14 aktiva har visat god form i säsongsinledningen och stabilt presterat i nivå med kvalgränsen till Junior-VM och är därför uttagna.
 
För första gången någonsin startas det upp en specifik elit- och landslagssatsning för parafriidrottare i Sverige – i Bollnäs. Det är Svensk Friidrott som ligger bakom initiativet.
 
Trail-EM avgörs 1–3 juli på vulkanön La Palma och det kan bli fina svenska resultat, tror lagsledare Kerstin Rosenqvist.
 
Under tisdagen genomfördes en pressträff med svenskt fokus inför Bauhausgalan på Stockholm Stadion. På plats var Kajsa Bergqvist som gav en bild av läget inför de sista uttagningarna till VM i Eugene.
 
I finska Tammerfors samlas friidrottsveteraner från hela världen för att mötas i rafflande tävlingar. De aktiva är från 35 år och uppåt och de äldsta tävlar i klassen 100+.
 
Löprundan fortsätter norrut och fyller denna gång på med energi i Sundsvall!
 
Det blev en lyckad tävling för Lisa Gunnarsson i värmen i Täby där hon hoppade 4.51 och tog hem segern.
 
Vid förbundsårsmöte 2004 beslutades att ett Ungdomsråd skulle startas i Svenska Friidrottsförbundet. Första rådet tillsattes 2005 och nu byter Ungdomsrådet namn till Ungdomskommittén.
 
Till VM 100 km som avgörs i Berlin 27 augusti skickar Sverige en trupp på sju löpare, tre herrar och fyra damer.
 
Svenska höjdhoppstourens premiärtävling Gnestahoppet bjöd både på höga hopp och en brännande sommarsol.
 
Prioritet Finans har valt att förlänga samarbetet med Svensk Friidrott och ser fram emot en härlig sommar med massor av friidrott.
 
Midsommarhelg med solig högsommarvärme hindrade inte att den 24:e upplagan av Bottnarydskastet lockade en fyllig publikinramning. En viktig orsak var säkerligen Daniel Ståhl och OS-mästaren gjorde ingen på Bottnaryds IP besviken:
 

Postadress:
Enhörna IF - Friidrott
Friluftsgården, Väsby 22
15150 Enhörna

Besöksadress:
Friluftsgården, Väsby 22
15150 Enhörna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@enhornalopning....

Se all info