Hoppa till sidans innehåll

Ängby FK - Fäktning

Felix Petrini 15 plats i Warszawa

Felix Petrini gjorde en stark insats i helgen den 10-11 februari genom att ta en 15 plats på U17 tävlingen i Warszawa. Malte Westesson GFK gjorde också en stark insats genom att komma på en 17 plats i det 128 man starka startfältet.

Egna nyheter

2018-02-13
Felix Petrini gjorde en stark insats i helgen den 10-11 februari genom att ...
 
2018-01-28
Ett sorgebud nådde Fäktsverige lördagen den 27 januari 2018 när vi fick vet...
 
2017-11-22
Resultat och information avseende Lag-SM i Fäktning den 2-3 december. Resul...
 
2017-11-04
Som ensam svensk deltagare åkte Felix Petrini till Thessaloniki, Grekland p...
 
2017-09-08
Resultat och information avseende den internationella tävlingen Coupe de St...
 
2017-08-22
Klubben hade uppstartsmöte måndagen den 21 augusti 1930. Nedan finner ni ko...
 
2017-08-06
Klubben har nu lagt ut inbjudan till de tre parallella nybörjarkurserna som...

Lag SM i Fäktning 2-...

Resultat och information avseende Lag-SM i Fäktning den 2-3 december. Resultat kommer att uppdateras i realtid enligt länk nedan och LIVE STREAMING med reportage kommer finnas under båda tävlingsdagarna enligt länk nedan.

Andrezej Kanikowski ...

Ett sorgebud nådde Fäktsverige lördagen den 27 januari 2018 när vi fick veta att vår kära landslagstränare i florett och en av de stora motorerna inom Svensk Florettfäktnings landslagsverksamhet under 1980- och 1990-talet har gått ur tiden.

Nybörjarkurser

Ängby Fäktklubb anordnar nybörjarkurser i Fäktning varje termin. Lämplig ålder att börja är 9-12 år men vi tar emot fäktare från 7 års ålder och håller även nybörjarkurser för vuxna. Mer info i speciell inbjudan till kurserna som Ni hittar i dokumentarkivet.

Eventfäktning

Ängby Fäktklubb erbjuder möjlighet för företag, organisationer och privata sällskap att få pröva på Fäktning under trevliga former med inslag av tävling och elfäktning. Passar även mycket bra vid möhippor eller svensexor. Läs mer om detta nedan.

Välkomna till Ängby Fäktklubbs hemsida. Filmen högst upp till vänster visar de olika tre vapnen som finns i fäktning och hur de utövas. Det är en japansk film som på ett pedagogiskt ätt beskriver detta i rörliga bilder. De tre vapnen värja, florett och sabel utövas av både män och kvinnor.

Ängby Fäktklubb håller till i Åkeshovshallen i Bromma och bedriver fäktverksamhet sedan 1951. Klubben är en av Sveriges 10 största och mest framgångsrika klubbar. Vi har tre anställda tränare, Aleksandr Siniak, Mered Pagalov och Joe Zampieri. Aleksandr är specialiserad på florettfäktning, Mered på värjfäktning och Joe på sabelfäktning.

Vi erbjuder nybörjarkurser varje termin till ungdomar och vuxna. Läs mer om detta längst ner på hemsidan. Vi erbjuder även eventfäktning för företag eller privata grupper, t ex vid svensexor, möhippor eller födelsedagar.

Vision:

Ängby Fäktklubb erbjuder herrar och damer från sju års ålder Fäktträning och tävling på Elit- och Motionsnivå. Därigenom ges varje individ en möjlighet till en positiv fysisk och psykisk utveckling i en fin gemenskap.

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info