Hoppa till sidans innehåll

Djurgården handboll på gång igen

2012-09-30 16:19

Så var en ny säsong igång för Djurgården handboll

I början av maj meddelade styrelsen att föreningen begärt till Handbollsförbundet att få bli nerflyttade till divison 1 Norra. Vårt samarbete med Ricoh HK som spelar i Allsvenskan medförde att våra bästa spelare flyttades över till Ricoh och vi fick börja den långa resan med att bygga ett nytt lag med nya tränare. Till dagens match fanns 7 st nya spelare med i truppen som komplement till våra duktiga juniorer som nu är första års seniorer.

 

Därför har vi börjat en spännande resa med att forma en grupp till att bli ett vinnande lag och detta under ledning av tränare Tomas Ericsson som till sin hjälp har spelande tränare Tomas Tverin.

Dagens match var första testet på frågan om hur vi står oss i konkurrensen i division 1 Norra. Vi möter nya Tyresö Handboll som är en sammanslagning av 3 handbollsföreningar i Tyresö. Detta Tyresö Handboll som av sig själva ser sig som favoriter till att vinna serien. Matchen spelades i nya fina Tyresö Hallen som är en trevlig och fin handbollsarena.

 

Matchen startade med flera missade avslut från bägge lagen under dom första minuterna. Matchens första mål prickades in för Djurgården av nye Johan Hammarberg efter ca 3 minuter. Lagen följdes åt fram till den 8:e minuten med ställningen 4-4 när vi gjorde ett ryck och gick ifrån till 9-5. Tyvärr så följde vi inte upp det fina spelet utan missade bl a en straff och strax därefter tappade vi bollen och åkte på en kontring och plötsligt var ställningen 9-9. Lagen följdes åt och i halvtid var ställningen 11-11.

 

Andra halvlek var ännu jämnare än den första och lagen följdes åt med 1 eller 2 måls skillnad fram till den 25 minuten då vi går upp i en ny 2 måls ledning. Istället för att spela lugnt och säkert skjuter vi flera dåliga skott som inte resulterar i mål. Efter 28.50 får Tyresö en straff och utjämnar till 26-26. Vi går upp i anfall och missar ett inspel så att Tyresö får bollen under matchens sista halvminut. Då händer det som inte får hända, med 3 sekunder kvar att spela avgör Tyresö och matchen slutar 27-26.

 

Trots förlusten gjorde vi en godkänd insats med bra inställning från alla spelare. När laget får fler tillfällen att träna tillsammans och möjlighet att lära känna varandra mer kommer laget att bli ännu bättre. Så trots förlusten var det ett kvitto på att vi är på rätt väg.

 

Samtliga spelare förtjänar att omnämnas men för att välja ut några så måste vår nye målvakt Daniel Hallstensson berömmas för bra spel. Tobias Högberg gjorde sin bästa match ute på V6 och var nästan 100%. Efter en lite tveksam start kom Petter Roos igång ute på andra kanten och bokfördes för 5 mål. Att rutin är viktigt visade Daniel Läckberg som kom in i andra halvlek och satte 5 viktiga mål. Pris till matchens lirare gick till utmärkte Johan Hammarberg, ny från Handen.

 

Målskyttar:

Daniel Läckberg - 5

Petter Roos - 5

Johan Hammarberg - 4

Tobias Högberg - 4

Emil Järvinen - 2

Patrick Quinones - 2

Tomas Tverin - 2

Alexander Holmström - 1

Patrik Gillmo - 1

 

Nästa match spelas i Sjöstadshallen den 30/9 kl. 18.30 då vi möter Borås HK84.

Hoppas att många kommer och stöttar oss på vår väg tillbaka.

 

Hakon Larsson

Lagledare

 

Uppdaterad: 2013-08-13 09:34
Skribent: Tomas Lindemark
Djurgårdens IF HF - Handboll
C/o Johan Stålheim, Rödhakevägen 11
13568 Tyresö
Telefon: 076-835 3580
E-post: This is a mailto link